Изкуственият интелект Bard може да отговоря кратко, професионално или непринудено (снимка:

...
Изкуственият интелект Bard може да отговоря кратко, професионално или непринудено (снимка:
Коментари Харесай

Чатботът Bard се научи да разбира и говори 43 нови езика 


Изкуственият разсъдък Bard може да отговоря малко, професионално или непринудено 
(снимка: CC0 Public Domain / генерирано от неестествен интелект)

Гугъл добави нови функционалности в своя чатбот Bard, основан на логаритми с изкуствен интелект. AI софтуерът се научи да изговаря отговорите си, усвои 43 нови езика, в това число арабски, испански, китайски, немски и хинди, и стартира да възприема изображения като поръчки. В допълнение, Bard разшири географията си – стана наличен в Европа и Бразилия.  

В някои случаи отговорите на чатбота се възприемат по-добре от ухото, а не в четима форма, което изяснява за какво в интерфейса на AI чатбота се появи икона на високоговорител. Това може да бъде потребно, когато би трябвало да ревизирате произношението на една дума или желаете да слушате стихотворение, да вземем за пример, отбелязва The Verge. 

Новата гласова функционалност е налична на над 40 езика. Отговорите на могат да бъдат персонализирани посредством смяна на техния звук и жанр, с цел да подхождат на петте налични варианти: елементарен, дълъг, къс, професионален или неналожителен – това изобретение към този момент работи единствено на британски, само че скоро ще бъдат добавени още езици. 

Потребителите към този момент могат да подреждат чат сесиите с AI бота – да вземем за пример, да закачат някои от тях в горната част на листата или да ги преименуват. Освен това могат да споделят отговорите на Bard с други хора, а също по този начин да експортират подсказванията на бота за шифроване в разнообразни среди за разработка, включително Гугъл Colab и Replit. 
още по темата
В допълнение, чатботът към този момент поддържа избрани функционалности на Гугъл Lens. Това значи, че приема като поръчки освен текст, само че и изображения. 

Пускането на Bard в Европа стана допустимо, откакто Гугъл се съобрази с спомагателните условия за дискретност на платформата, наложени от регулатора. Поради тези компликации стартирането на чатбота в Европейски Съюз в началото беше отсрочено. Сега Bard осведоми потребителите, и то освен европейските, по какъв начин се употребяват техните персонални данни. 

В допълнение, разработчикът понижи степента на експанзия на чатбота, който първоначално се държеше от време на време жестоко. Специалистите на Гугъл съзнателно го предизвикаха към неприемливи ударения и показаха недопустимостта на подобен метод на връзка, като след това укрепиха научения AI с многократни опити. 

Експертите по изкуствен интелект обаче предизвестяват, че някои от ограниченията за сигурност, въведени за англоговорящите консуматори, може към момента да не се ползват за други езици. 
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР